Паризька кераміка Emile Henry


Історія виробництва кераміки Emile Henry починається в 1850 році, коли гончар Жак Анрі відкрив свою справу в невеликому містечку Марсин, розташованому в південній частині Бургундії. Майстерня була маленькою — всього два гончарних кола, але асортимент посуду і начиння, що виготовляється в ній, був досить широким.

Зручність і привабливий зовнішній вигляд посуду давали можливість збувати її без проблем, не виїжджаючи за межі Марсин. Але син Жака, Поль, хотів більшого, і в 1882 році, після смерті батька, переїхав до Парижа. Там він відкрив ціле виробництво: 40 майстрів, парові двигуни, гончарні кола з механічним приводом, суперсучасна (на той час) піч для випалювання, що працює на газі … У Парижі сформувався характерний дизайн посуду, на довгі десятиліття став своєрідною «візиткою» компанії.

Парижская керамика Emile Henry

Бренд Emile Henry народився в 1922 році, коли компанію очолив внук Жака — Еміль Анрі. Це був час ажіотажного попиту на металеву емальований посуд, а гончарні майстерні закривалися одна за одною. Проте, компанія Emile Henry не тільки залишилася на плаву, а й збільшила кількість найманих працівників до 50 осіб. Велика частина паризьких покупців Emile Henry залишалася вірною фірмі, і це було найпереконливішим підтвердженням якості керамічного посуду від майстра Еміля.

Мінерали, що входять до складу грунтів Бургундії і надають особливі смакові якості бургундського вина, зустрічаються і в глині, з якої місцеві гончарі виготовляють кераміку. Природні властивості бургундської глини дозволяють створювати з неї посуд, яка поступово і рівномірно розподіляє отримується тепло по всій своїй поверхні. Додатково до цього компанія Emile Henry вносить в глиняну суміш спеціальні добавки, які дозволяють додатково поліпшити її властивості. В результаті кераміка Emile Henry не тільки довго зберігає їжу гарячою, але і допомагає проявитися повного смакового і ароматичного букету підготовлюваного блюда (це дуже цінують паризькі кулінари).

Парижская керамика Emile Henry

Каструля EMILE HENRY FLAME 874553

Сучасний посуд Emile Henry НЕ ліпиться на гончарному крузі, а відливається в спеціальних складових формах, що гарантують найвищу повторюваність виробів. Після сушіння посуд покривається тонированной глазур'ю і чотири години обпалюється при температурі 1150 ° С. За цей час глазур вплавляется в кераміку, створюючи на її поверхні гладкий, стеклоподобную шар. Завдяки цьому весь посуд Emile Henry можна мити в посудомийній машині.

Посуд Emile Henry більш стійка до зовнішніх впливів, ніж звичайна кераміка. Залежно від технології виробництва даного виду керамічного посуду, вона може використовуватися для готування в духовці, в мікрохвильовій печі, на газу або над вугіллям (на грилі).

Парижская керамика Emile Henry

Таджин EMILE HENRY FLAME 975626

Кожен виріб, що виходить з печі, педантично перевіряється майстром на предмет можливого шлюбу — такий підхід дозволяє забезпечити високу якість всієї продукції. Всі добавки до глини і глазур є екологічно чистими і не містять шкідливих для здоров'я людини речовин.

Парижская керамика Emile Henry

Форма EMILE HENRY NATURAL CHIC 979042

Сьогодні фірмою Emile Henry керують правнук і праправнук Жака, а виробництво фірмової керамічного посуду повернулося на малу батьківщину — в Марсин (багаторазово при цьому розширивши). Останні 35 років компанія зосередилася виключно на випуску високоякісної кухонного посуду. Тільки 50% продукції Emile Henry реалізується у Франції. Друга половина експортується більш ніж в 50 країн світу. Основні її споживачі ¬- Великобританія, Японія, Німеччина, Іспанія, Італія і Данія.

Текст: Ігор Тихий

Спеціально для Rozetka.com.ua